Geplaatst door

Een groot deel van de badkamer kan bestaan uit badkamertegels. Aangezien het een groot deel is, is het belangrijk om de juiste tegels hiervoor te kiezen. Een badkamer valt of staat met de juiste tegels. Allereerst is het een kwestie van smaak. Naast de smaak zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste tegels. Er zijn ook bepaalde karakteristieken aan tegels verbonden. Denk hierbij aan de kleur en de grootte van de tegels. Als hulp een aantal tips op een rij voor je.

De kleur van de badkamertegels

Je bent vast welbekend met de regel: in kleine ruimtes geen donkere kleuren gebruiken. Dit kan de ruimte namelijk nog veel kleiner maken. Donkere tinten absorberen licht waardoor de ruimte optisch kleiner kan lijken. Wanneer de badkamer klein is, kan het slim zijn om een lichtere kleur tegels te nemen. Deze weerkaatsen licht waardoor de badkamer juist weer groter kan ogen dan wat daadwerkelijk is. Bij een grotere badkamer kun je wel kiezen voor donkere tegels.

Naast deze regel is het ten alle tijden slim om de kleur van de badkamertegels af te stemmen op de rest van de badkamer. Het kan contrasterend werken. Bijvoorbeeld donkere accenten ten opzichte van een lichte vloer. Of het kan juist een geheel vormen. Wanneer je alles in lichte kleuren wilt hebben is het slim om te werken met tinten. Anders kan het erg eentonig ogen.

De grootte van de tegels

Qua grootte zijn er veel opties om uit te kiezen bij badkamertegels. Van klein tot grote natuurstenen, maar ook mozaïek is mogelijk. De keuze in welke grootte je moet kiezen kan afhangen van twee elementen. Vanzelfsprekend is smaak de eerste hierbij. Dat jij het mooi vindt is natuurlijk het allerbelangrijkste. De tweede is ook weer de grootte van de badkamer. Bij een grotere badkamer passen grote tegels beter. Hiermee benadruk je de grootte. Heb je een kleinere badkamer? Dan is het mooier om kleinere tegels te kiezen.

De voegen van de badkamertegels

Bij een grotere badkamer is het mooier om de voegen te benadrukken. Hier kun je dus bredere voegen gaan gebruiken. Binnen een kleine badkamer is een strakke vloer een betere keuze. Dit geeft optisch meer ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *