De voordelen van een dubbele wastafel in de badkamer

Geplaatst door

Wanneer er een nieuwe badkamer aankomt kun je voor de keuze komen te staan om een dubbele wastafel te nemen. Een dubbele wastafel bevat een wastafel met twee bassins en neemt een stuk meer ruimte in beslag in het interieur dan een enkele. Er zijn enkele voordelen van een dubbele wastafel die je kunnen helpen bij het nemen van het besluit. Je leest ze hier.

Geen ongeduldige wachtenden in de badkamer

Met een groter gezin is dit een heel belangrijk voordeel. Dit kan misschien wel een doorslaggevende reden zijn voor een dubbele wastafel. Met een dubbele wastafel kunnen er twee tegelijk. Dit scheelt een hoop tijd en gezeur. Daarnaast kan het ook nog eens gezelliger zijn. Even babbelen met je moeder, vader, broer of zus. Ook als je maar met z’n tweeën bent is het al een voordeel. Gezellig met je partner napraten over hoe de dag was.

Het is wel belangrijk om te letten op de afmetingen. Een dubbele wastafel kan wel efficiënter zijn in een groot gezin, maar misschien niet passen. Een dubbele wastafel neemt wat meer ruimte in beslag en daarom moet de ruimte er voor zijn in de badkamer.

Verschillende materialen

Een dubbele wastafel is in verschillende materialen verkrijgbaar. Een aantal voorbeelden zijn keramiek, gezoet basalt, glas, natuursteen, kunststof of een wastafel van rvs. Hierdoor is er een grote collectie aan materialen waar je uit kunt kiezen. Mochten alleen de wastafel(s) veranderen kan er ingespeeld worden op de rest van het interieur in de badkamer.

Meerdere vormen van een dubbele wastafel

Naast de verschillende materialen van een dubbele wastafel is deze ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo zijn ze in kommen, in het rond, rechthoekig en ovaal verkrijgbaar. Naast deze vormen zijn er meerdere creatieve designs te vinden. Tegenwoordig is bijna elke vorm van een dubbele wastafel verkrijgbaar.

Het monteren

Wanneer je een dubbele wastafel wilt gaan monteren wordt dat iets lastiger dan bij een normale wastafel. Het is vrij eenvoudig om het zelf te doen. Het grootste verschil zit hem in de twee keer koud en warm water aansluiten en een waterafvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *